Welkom op ons forum!

Heb je een computerprobleem of een algemene vraag? Registreer een account op het forum, wij helpen je dan graag verder om het probleem vakkundig op te lossen.

Gebruikersavatar
PeterJ
Moderator
Berichten: 3693
Lid geworden op: 22 okt 2007 23:22

In de 1e screenshot:
Wat staat er bij "Type aansluiting" ?

In de 2e screenshot:
Open "Gedeeld" en post hiervan een screenshot.
Open "Instellingen" en post hiervan een screenshot.
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Tevreden met de geboden hulp, overweeg een vrijblijvende donatie of plaats een bedankje. Hoe je dat doet lees je hier.
Gebruikersavatar
conny
Lid
Berichten: 82
Lid geworden op: 10 mar 2008 14:22

Gebruikersavatar
PeterJ
Moderator
Berichten: 3693
Lid geworden op: 22 okt 2007 23:22

Klik in de screenshot met "Instellingen" op "Info" en plaats hiervan een screenshot.
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Tevreden met de geboden hulp, overweeg een vrijblijvende donatie of plaats een bedankje. Hoe je dat doet lees je hier.
Gebruikersavatar
conny
Lid
Berichten: 82
Lid geworden op: 10 mar 2008 14:22

Afbeelding
Gebruikersavatar
PeterJ
Moderator
Berichten: 3693
Lid geworden op: 22 okt 2007 23:22

Klik op het vergrootglas naast de Start knop.
type CMD in het zoekvenster.
In de lijst van zoekresultaten rechtsklik op Opdrachtprompt en kies Als administrator uitvoeren.
Er verschijnt een zwart venster,
Typ in het zwarte venster diskpart en druk op de enter-toets.
Typ vervolgens list volume en druk op de enter-toets. (let op de spatie!)

Als dit klaar is maak je een screenshot en upload het afbeeldingsbestand naar https://www.imgdumper.nl.
Post de link die je krijgt in je volgend bericht.

Typ exit en druk op de enter-toets om diskpart af te sluiten.
Vervolgens kan je het zwarte venster sluiten.
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Tevreden met de geboden hulp, overweeg een vrijblijvende donatie of plaats een bedankje. Hoe je dat doet lees je hier.
Gebruikersavatar
conny
Lid
Berichten: 82
Lid geworden op: 10 mar 2008 14:22

Afbeelding
Gebruikersavatar
PeterJ
Moderator
Berichten: 3693
Lid geworden op: 22 okt 2007 23:22

In je screenshot is station Z: ook niet vermeldt.
Doe het volgende.

Klik op het vergrootglas naast de Start knop.
type CMD in het zoekvenster.
In de lijst van zoekresultaten rechtsklik op Opdrachtprompt en kies Als administrator uitvoeren.
Er verschijnt een zwart venster,
Typ in het zwarte venster diskpart en druk op de enter-toets.
Typ vervolgens list disk en druk op de enter-toets. (let op de spatie!)

Als dit klaar is maak je een screenshot en upload het afbeeldingsbestand naar https://www.imgdumper.nl.
Post de link die je krijgt in je volgend bericht.

Typ exit en druk op de enter-toets om diskpart af te sluiten.
Vervolgens kan je het zwarte venster sluiten.
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Tevreden met de geboden hulp, overweeg een vrijblijvende donatie of plaats een bedankje. Hoe je dat doet lees je hier.
Gebruikersavatar
conny
Lid
Berichten: 82
Lid geworden op: 10 mar 2008 14:22

Afbeelding
Gebruikersavatar
PeterJ
Moderator
Berichten: 3693
Lid geworden op: 22 okt 2007 23:22

Je hebt in DiskPart de verkeerde opdracht getypt.
Je typte disk list, dat moet zijn list disk.
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Tevreden met de geboden hulp, overweeg een vrijblijvende donatie of plaats een bedankje. Hoe je dat doet lees je hier.
Gebruikersavatar
conny
Lid
Berichten: 82
Lid geworden op: 10 mar 2008 14:22

oeps :D

Afbeelding
Gebruikersavatar
PeterJ
Moderator
Berichten: 3693
Lid geworden op: 22 okt 2007 23:22

Je screenshot ziet er normaal uit.
Ik begin het vermoeden te krijgen dat je NAS alleen via de cloud/internet te bereiken is en niet via een lokaal IP adres.
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Tevreden met de geboden hulp, overweeg een vrijblijvende donatie of plaats een bedankje. Hoe je dat doet lees je hier.
Gebruikersavatar
conny
Lid
Berichten: 82
Lid geworden op: 10 mar 2008 14:22

hoi,

als ik op een andere pc de test doe zie ik wel in het netwerk onder deze laptop de nas.
zit daar het probleem?

Afbeelding
Gebruikersavatar
PeterJ
Moderator
Berichten: 3693
Lid geworden op: 22 okt 2007 23:22

als ik op een andere pc de test doe zie ik wel in het netwerk onder deze laptop de nas.
Doe op die pc eens het volgende:

Klik op het vergrootglas naast de Start knop.
type CMD in het zoekvenster.
In de lijst van zoekresultaten rechtsklik op Opdrachtprompt en kies Als administrator uitvoeren.
Er verschijnt een zwart venster,
Typ in het zwarte venster diskpart en druk op de enter-toets.
Typ vervolgens list volume en druk op de enter-toets. (let op de spatie!)

Als dit klaar is maak je een screenshot en upload het afbeeldingsbestand naar https://www.imgdumper.nl.
Post de link die je krijgt in je volgend bericht.

Typ exit en druk op de enter-toets om diskpart af te sluiten.
Vervolgens kan je het zwarte venster sluiten.
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Tevreden met de geboden hulp, overweeg een vrijblijvende donatie of plaats een bedankje. Hoe je dat doet lees je hier.
Gebruikersavatar
conny
Lid
Berichten: 82
Lid geworden op: 10 mar 2008 14:22

Afbeelding
Gebruikersavatar
PeterJ
Moderator
Berichten: 3693
Lid geworden op: 22 okt 2007 23:22

Login op de router waarop de NAS is aangesloten.
Staat daar ergens een lijst van aangesloten LAN apparaten met bijbehorende IP nummers ?
Zoja, post hiervan een screenshot.
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Tevreden met de geboden hulp, overweeg een vrijblijvende donatie of plaats een bedankje. Hoe je dat doet lees je hier.

Terug naar “Hardware en Randapparatuur”